Review - Icon music mag

Annot Rhül
Sted: Fru Lundgrens, Trondheim Dato: 29. september 2007

 

Lørdag 29. september var det dags for releasekonsert med Annot Rhül på Fru Lundgrens i Trondheim. Bandet har nylig gitt ut albumet Lost in the woods på det tyske plateselskapet Sulatron. Det vi kom for å se var en sarlig blanding av mystikk, progressive rock og psykedelia som får man til å trekke paralleller med Pink Floyd og Amon Dûül.

I det lille kjellerlokalet der puben Fru Lundgrens holder til, ble etterhvert fyllt opp når klokken nærmet seg 23:15 og bandet sto klare på scenen for å fremføre sine låter, men også et par coverlåter fikk plass på setlisten denne kvelden.

De startet med en Pink Floyd-cover, ”Echoes”, som de gjorde en respektabel versjon av. Orgelet eller mellotronen lå i fokus under hele denne konserten og sikkert også på plata (som vi kommer til å anmelde senere). Det er bra, da orgelbruken her er med på å sette stemning isteden for å vise sin egoistiske kapabilitet i solospill. Orgelet var lagt perfekt inne i lydbilde slik at man fikk en litt psykedelisk, mystisk og kanskje schizofren feeling der man sto og hørte.

Annot Rhül-låta ”Lost in the woods” ble spilt etter ”Echoes” og det var litt vanskelig å skille disse låtene fra hverandre da den ene sluttet der den andre begynte. Uansett så fikk vi med oss en ganske stemningsfull, psykedelisk og rolig låt.

Neste låt på lista var ”Ghost Children”, som var andre egenproduserte låt denne kvelden. Bandet spiller godt sammen og definisjonen på samspill er til stede hele veien. Låta høres ut som den er tatt ut av Danny Elfmans soundtracks til mange av de mørke filmene til Tim Burton, kanskje spesiellt Corpse Bride.  

Alle er med på å dele på vokalist-jobben og jeg er meget imponert over trommiser som får ta del i konserten vokal-messig og ikke bare sitte bak trommesettet som en glemt sjel med null stemmerett. Trommisen i Annot Rhül, Lene Stakset, spilte fremdragende og innlevelsen var hele tiden på topp. Kan trekke frem en vakker fremførelse av Joni Mitchells låt ”Roses Blue” der hun var vokalist.

Andre låter som var på setlisten denne kvelden var ”Knife Valley”, ”Surya” og ”The Dark Lord”. Sistnevnte låt var med på å sette et ganske bra punktum på denne release-konserten.  Skal jeg tippe vil vi nok høre mye mer fra dette bandet i framtiden.

-skrevet av Kenneth Staurset Fåne- 

 

BILDEGALLERI 
-alle foto av Oddbjørn Remen Svendsen-

 

Direct link - Icon music mag